Afgelopen week vertelde een vriendin van mij, ze is al een tijdje aan het daten, dat het haar niet lukt een afspraak te maken met een man.
Ze denkt dat dit te maken heeft met haar profielfoto. Ik heb haar profielfoto bekeken en zie een leuke vrouw met een mooie lach en een open mind. Daar is helemaal niks mis mee.

Mannen kijken anders naar foto’s dan vrouwen. Zij voelen zich vooral aangetrokken tot de schoonheid van het uiterlijk van een vrouw. Vandaar dat ze ook al vaak snel besluiten een berichtje te sturen zodra een vrouw er ” lekker” uitziet.

Vrouwen daarentegen kijken vooral naar wat het uiterlijk van een man uitstraalt. Een man wordt al snel als ‘lekker ding’ bestempeld als zijn uiterlijk zelfvertrouwen uitstraalt en er iets van ondeugd en/of plezier in zijn ogen is te zien.
Dat vrouwen vooral kijken naar wat een man uitstraalt op hun foto’s heeft als voordeel dat een man niet eens knap hoeft te zijn om toch aantrekkelijk te zijn voor vrouwen.

Kortom, uitstraling is een breed begrip en moeilijk uit te leggen. Wanneer je ogen alleen al plezier uitstralen heb je meer kans dat mannen op jouw profiel reageren.