Schitteren op Hoge Hakken.

De zomer komt er weer aan. Tijd om met je hoge hakjes langs de terrasjes te flaneren.

Sexy
Nee, erg comfortabel zitten ze niet, maar hoge hakken zijn wel sexy. Door op je tenen te staan spannen je kuitspieren zich namelijk, en dat is elegant. Daarnaast komt je zwaartepunt naar voren, wat je compenseert door je bovenlichaam naar achteren te duwen. Dan krijg je een holle rug: bij dieren een seksueel signaal. Dus, eerste date? Wij zeggen: ga voor die hoge hakken.

Ongezond
De oplettende lezer zag het net al staan: hoge hakken zijn best ongezond. Je achillespezen worden extra belast, je kuitspieren krimpen, je hamstrings hebben het moeilijk, je ruggengraat wordt extra belast, en ga zo maar door. Én dan hebben we het nog niet eens over de blaren, botknobbels en ingegroeide teennagels die ontstaan doordat je tenen te weinig plaats krijgen.

Advies
Ben je al geschrokken en sta je op het punt je hoge hakken uit het raam te gooien? Niet doen. Wissel bijvoorbeeld dagelijks de hoogte van je hakken af, waardoor de belasting telkens iets anders is. Voorkomen is beter dan genezen en dat bewijst deze tip. Voordat je een avondje gaat stappen, smeer je voeten dan in met een voet- of handcrème. Plak zwakkere plekjes af met een blaarpleister. Vergeet vooral na het stappen, lief te zijn voor je voeten door ze goed te masseren. Dan kunnen ze nog lang mee.