Oudere’ vrouwen die een jonge man zoeken? Anne regelt het: ‘Het gaat om de kwaliteit, niet de kwantiteit’

Liefde en leeftijd hebben niets met elkaar te maken, vindt Anne Kemming uit Nijmegen. Ze is bedenker van de datingsite Tijdloze Liefde voor 45-plusvrouwen die een jongere man zoeken.

Anne Kemming heeft niets met het getal dat een vrouw, maar ook een man, definieert. Het is een onderscheid in ‘jong’ of ‘oud’. In geschikt om een relatie mee te hebben, of ongeschikt.

Voor de Nijmeegse Kemming betekent haar leeftijd niets. Ze loopt hard, heeft net een wielrenfiets gekocht, gaat naar dancefestivals en housefeesten. ,,Niet omdat ik krampachtig jong wil blijven, maar omdat ik hou van de energie. Ik zie er jong uit, ik ben avontuurlijk, denk out of the box.”

Jeugdig uiterlijk

Leeftijd is al haar hele leven een obstakel. Vroeger zat haar leeftijd in de weg, omdat ze werd gezien als een tiener, hoewel ze volwassen was. Nu schrikt haar leeftijd anderen af. ,,Als je begin vijftig bent, vind ik het nog net leuk klinken. Daarna wordt het precair en dat is…” – ze zegt alsof het uit haar tenen komt – ,,kut.”

Het is heel fijn met hem, maar het liefst heb ik er een voor mezelf. Ik wil ook samen een weekend weg en uitgaan

Corrie Grundman (61) uit Woerden, heeft een profiel op Tijdloze Liefde

Haar behoefte aan leeftijdsloosheid was het startpunt voor haar datingsite Tijdloze Liefde: een platform waarop vrouwen vanaf 45 jaar in contact kunnen komen met jongere mannen. Niet enkel voor erotiek of seks, maar om échte liefde te vinden.

De site bestaat al meer dan twaalf jaar en heeft liefde opgeleverd, zegt Kemming. Hoeveel, dat weet ze niet, omdat de liefdeskoppels dat niet allemaal laten weten. Het zullen er geen honderden zijn. Op dit moment zijn er zestig actieve profielen, voor 70 procent mannen. Het waren er ooit meer, maar Kemming heeft de bezem onlangs door de site gehaald. ,,Het gaat om de kwaliteit, niet de kwantiteit.”

Foto’s doen het werk

Ondanks haar weerzin tegen de dominantie van leeftijd, staat op de datingsite toch hoe oud iemand is. Het is technisch nog niet mogelijk om het achterwege te laten. Daar baalt Kemming van. Als het aan haar ligt, doen de foto’s die een vrouw op haar profiel zet het werk.

Ze begrijpt heel goed waarom sommige vrouwen de voorkeur geven aan een jongere man. Iemand die vol energie zit en niet uitgezakt op de bank zijn dagen slijt, want haar ervaring is dat veel vrijgezelle mannen van haar leeftijd zo leven.

Ze verwacht dat er andersom ook veel vrouwen zijn die juist liever een oudere man hebben. Haar volgende datingsite is voor hen, is haar plan.