De meeste mannen kiezen nog steeds traditioneel voor een vrouw die jonger is dan zijzelf. Een kleine groep mannen ondergraaft dit patroon. Wat drijft hen?
Een man vertelt over zijn liefde voor een vrouw dit tien tot twintig jaar ouder is.

Jongere mannen met een oudere vrouw voelen zich vaak aangetrokken tot haar kennis, levenservaring, status en charisma, blijkt uit Amerikaans Onderzoek. Dit geldt zeker voor Max. Achttien jaar geleden kreeg hij les van Vivian, zijn lerares. Het was geen liefde op het eerste gezicht maar hij was wel meteen gefascineerd door haar. Hij bewonderde niet alleen haar geest maar hij vond ook dat ze er oogverblindend uitzag met haar korte, witgrijze haar, haar mooie gezicht met hoge jukbeenderen en haar extravagante kleiding in spetterende kleuren. Heel bijzonder. Als je een relatie met een oudere vrouw hebt, val je buiten het maatschappelijke verwachtingspatroon. Dat jij al man bijvoorbeeld het meeste werkt en het meeste geld binnenbrengt. Hij vindt een oudere man – jongere vrouw relatie totaal niet te vergelijken met een oudere vrouw – jongere manverhouding. “Een man in de penopauze die zijn ego moet opladen met een jonge vrouw vindt hij zelfs een beetje gênant. Zo clichématig.  Hij heeft het niet nodig voor zijn zelfbevestiging om met een jonge vrouw te pronken. Hij haalt zijn gevoel van eigenwaarde uit wie hij zelf is en uit zijn werkt.

Er zijn twee typen heteromannen die hun hart openen voor een oudere partner. Het ene type is duidelijk gecharmeerd van oudere vrouwen en kijken op datingsites specifiek naar een rijpe dame. Dit zijn volgens onderzoek vaak mannen die volwassener zijn dan hun leeftijdgenoten. Vaak hebben ze in hun pubertijd al een hartstochtelijke relatie met een oudere vrouw gehad. Ook hebben ze doorgaans een sterke band met hun moeder. Het andere type is totaal niet op zoek naar een oudere geliefde en noemt het “puur toeval” dat hun vrouwelijke partner ouder is.