Eric (57) wordt nogal zenuwachtig van al die vrouwen die op zoek zijn naar een perfecte man. Hij date wel, maar als hij op een foto van een schoonheid stuit, denkt hij meteen: die is te mooi voor mij.    

“Hoe ouder een vrouw, hoe kritischer ze is. De meesten hebben jarenlang in een keurslijf gelopen en zijn als de dood voor herhaling. Je moet als man perfect zijn, anders hoeft het niet. Is hij kaal, swipe naar links. Kleiner dan 1.80 meter, idem dito. Als ik een foto van een erg aantrekkelijke vrouw zie, denk ik meteen: die is te mooi voor mij.

Ik zit op Our Time, een datingapp voor vijftigplussers. Ik ben tenslotte toch een oude lul aan het worden. Er zitten leuke vrouwen bij, maar ook oubollige. Dan maak je online een praatje, een praatje is altijd leuk vind ik, en dan krijg je alleen gesloten antwoorden. Of iemand heeft ‘hoi’ als openingszin. Wat moet ik daarmee?

Mijn beginnersfout was meteen fantastische toekomstbeelden bedenken. Ik zag ons al in Spanje op een zonnig terras zitten en zo. Zo werkt het niet, dat dagdromen heb ik afgeleerd. Laatst zei een vrouw na de derde date dat ze het te snel vond gaan. Ik was te vroeg over mijn verleden begonnen. Tja, dat ontmoedigt. Als ik na een leuke date niets meer hoor, vraag ik me af of ze me niet mannelijk genoeg vindt, of is afgeknapt op mijn rode neus.

Er gaat veel tijd zitten in chatten, daarom wil ik tegenwoordig zo snel mogelijk afspreken. Dat heeft ook weer risico’s. Dan tref je een passieve vrouw, zonder baan en een ontspoord leven. Ook heb ik zelden meegemaakt dat ze op haar foto lijkt. Iedereen lijkt zichzelf te fotoshoppen. In het echt zien ze er bijna altijd ouder uit. Zelf had ik een profielfoto waarop ik op mijn motor zit. Die heb ik er maar weer afgehaald. Vrouwen vinden dat cliché, maar zelf staan ze wel allemaal met heen zonnebril op de neus en een glas wijn in de hand, aan een zwembad of op een tropisch strand.

Zegt ze: ‘We hebben elkaars nummer’, dan weet je dat je nooit meer iets van haar zal horen. Soms heb ik er genoeg van en neem ik een datepauze. Je moet het maar net tegenkomen: twee mensen met allebei een rugzakje die bij elkaar passen. Ik heb gedated met een vrouw die maar over haar ex bleef praten, die had haar verlaten voor een jonger exemplaar. Ik fungeerde alleen als klankbord. Het gevaar is dat ik cynisch word. Aan de andere kant: ik leer er ook van. Daarom krik ik mezelf steeds weer op. Dan denk ik: daar gaan we weer.” Bron: Saar magazine.

Eric (57) over daten: ‘Is het mijn rode neus? Vindt ze me niet mannelijk genoeg?’ - Saar Magazine