Liefdevolle onechtheid

Deze column van Jeffrey Wijnberg wil ik u niet onthouden.
Zo leuk en zo herkenbaar.

Hij is verliefd, zij wilt hem hebben. Allebei doen ze moeite om elkaar te imponeren en de ander voor zich te winnen. In het begin is alles nog nieuw en spannend. Dan is er ook nog oprechte interesse: wat vindt hij lekker om te eten, ik verwen haar met een heerlijk ontbijtje op bed. Daarna verdiept de relatie zich verder en maak je kennis met haar familie en leer je zijn vrienden kennen. Wanneer de liefde alleen wordt gedreven door hartstocht dan is het gemakkelijk om de ander te laten voelen hoe belangrijk hij is. Komen de hormonen eenmaal tot rust dan heeft elke liefde karakter nodig om blijvend in bloei te staan. Jammer genoeg zie ik dagelijks om mij heen dat het de meeste stelletjes aan karakter ontbreekt. Natuurlijk, gewenning maakt elkaars gezelschap al gauw vanzelfsprekend. Maar het feit is ook dat stellen te gemakkelijk toegeven aan geestelijke luiheid en niet meer dat beetje extra willen doen om het speciale in de ander te kunnen blijven zien.

Het echte gevoel komt alleen tot leven wanneer liefdevol gedrag wordt getoond. Ga maar met haar winkelen waar zij zo van kan genieten. Ga naast hem zitten op de bank, tijdens een voetbalwedstrijd.

Houden van is misschien een werkwoord maar van dat beetje extra energie die nodig is om attent te zijn, is nog nooit iemand overspannen van geworden. Dat gebeurt pas als de ander door uw geestelijke luiheid er de brui aan geeft.

By | 2018-08-06T14:53:02+00:00 July 19th, 2018|Columns|Comments Off on Liefdevolle onechtheid