The End

(vervolg op eerdere  berichten van Minka)

Minka belde mij vorige week enthousiast op. Ze had een erg gezellige ontmoeting gehad met een leuke man. Ze ontdekten dat ze veel raakvlakken hadden. Het voelde vertrouwd en smaakte naar meer.
Er werd een nieuwe afspraak gemaakt voor de daaropvolgende week, de appjes vlogen haar om de oren met lieve woordjes, ellenlange telefoongesprekken. Ze werd er helemaal blij van en durfde weer een beetje in de liefde te geloven.  Maar hoe groot was haar teleurstelling toen ze een emailberichtje van hem kreeg waarin hij aangaf dat hij een fijne relatie had en dit ook zo wilde houden…….
Met al haar “mannenkennis” was ze er toch ingetrapt. Ze begreep niet hoe dit toch kon gebeuren. Het gevoel dat alles klopte tussen hen. Was ze dan toch te naïef geweest? Hoe respectloos kun je zijn.
Van de twintig mannen die op de advertentie van Tijdloze Liefde reageerden, is er niemand meer over.

” Minka in de aanbieding”

Bijna had Minka het al opgegeven.
Een leuke vent met wie ze kan delen, die haar laat lachen en voor haar gaat.

Ik stelde haar voor een advertentie te plaatsen in een aantal kranten waarin ik haar omschreef als een ondernemende,creatieve aantrekkelijke 65 plus vrouw die nog alles uit het leven wilt halen en graag in contact wilde komen met een “jonge” oudere man die nog steeds in de Liefde gelooft.

 

De reacties stroomden binnen. Mooi om te lezen is de manier waarop de mannen zich presenteren. Uitgebreid, summier, poëtisch, respectvol.

Maar er was ook een reactie van een meneer waarvan mijn haren rechtop overeind gingen staan.
Het begon met: “U heeft Minka in de aanbieding” met een aansprekende omschrijving. Als zij super intelligent, lief en zorgzaam is, dan wil ik mij graag door haar laten verwennen. Zij mag aantonen dat zij geen nepaanbieding is. Eigenlijk zou ik graag willen weten wat voor een persoon hier achter zit. Maar ik had besloten hier geen energie in te steken.

Van de twintig reacties die zij  heeft gekregen zijn er inmiddels nog vijf over met wie ze een afspraak gaat maken. Wordt vervolgd.

 

Het is tijd voor Tijdloze Liefde

Twee weken geleden stond er artikel in het AD waarop ik graag een reactie wil geven.
Een aantal uitspraken in het artikel is zeker herkenbaar:
De huidige 50 plus vrouwen kun je niet vergelijken met de 50 plus vrouw van vroeger. Deze vrouwen zijn onafhankelijk, ondernemend en kiezen voor een man die op dezelfde golflengte zit. Ze willen geen uitgebluste man op de bank, maar willen genieten en het leven omarmen.

Ze spreekt van een voorzichtige trend waarin relaties worden genoemd van bekende Nederlanders met aanzienlijke leeftijdsverschillen. Ik ben van mening dat de omgeving hier anders naar kijkt dan naar relaties met een aanzienlijk leeftijdsverschil, in het “dagelijks” leven.

Ik vind het typerend dat, een vrouw van bijvoorbeeld 48 jaar die een jongere vriend heeft van begin 30, de omgeving hier positiever op reageert dan wanneer de vrouw 50 plus is met hetzelfde leeftijdsverschil. Jammer dat je als vrouw wordt afgerekend op je leeftijd.
Wat zegt leeftijd over je levenslust en passie?

 

 

 

 

 

 

FILM + DINNER in Rotterdam

film en dinnerHeerlijk uit eten gaan, gelijktijdig een topfilm bekijken en perfect getimed de gerechten eten die in de film vertoond worden zodat je proeft wat je ziet.

Op 17 september om 19:00 uur precies kan dit allemaal en dat voor maar € 69,50.

Ga met Tijdloze liefde mee naar Cinema Culinair in Rotterdam voor een onvergetelijke avond.

Meld je dan aan op Anne@tijdlozeliefde.nl

Gezocht: jongere man.

 

‘Mannen vath_man_op_bankn mijn eigen leeftijd staan vaak al met één been in het bejaardenhuis.” Martine (57) draait er niet omheen. ,,Deels begrijp ik dat wel. Ze hebben het hoogtepunt in hun carrière gehad, kijken al met één oog naar hun pensioen, hebben alles gezien, alles meegemaakt. Ze willen rust. Maar ik niet. Ik wil niet kabbelen, ik wil dingen meemaken, ondernemen.”

En dus zoekt Martine relatiemateriaal niet in haar eigen leeftijdscategorie, maar vijf tot tien jaar daaronder. ,,Ik heb het gevoel dat vrouwen op leeftijd veel jeugdiger blijven dan mannen van dezelfde leeftijd. Bovendien zijn 60plus-mannen – ik generaliseer het maar voor het gemak – vaak nog van de oude stempel: gewend dat het vrouwtje klaarstaat met de krant en pantoffels. Dat is niets voor mij.”

Radboud Visser, directeur van Mens & Relatie, heeft heel veel leuke vrouwen in zijn bestand staan van rond de 60 en ouder die het in hun leven prima voor elkaar hebben. ,,Zij zijn met hun tijd meegegaan, in tegenstelling tot veel single mannen van die leeftijd, die vaak ook nog eens slechter voor zichzelf zorgen.”

Ook bij PartnerSelect laten de zoekopdrachten geen ruimte voor twijfel. Eigenaar Rogier van IJperen: ,,Naarmate vrouwen ouder zijn, zeggen ze allemaal: doe mij maar een wat jongere man. Ze willen nog leuke dingen doen samen, niet meteen hoeven zorgen.”

Vitaliteit, levenslust, energie. Dat zijn de sleutelwoorden die opduiken als vrouwen hun zoektocht naar een jongere partner proberen te verklaren. Daarin krijgen ze bijval van relatietherapeut Sylvia van der Spek. ,,Veel vrouwen vinden mannen van hun eigen leeftijd een beetje saai. Jongere mannen zijn vaak minder gezapig, zijn nog niet zo ingedut.

Bovendien is het voor hoogopgeleide vrouwen van 35+, die vaak moeite hebben om een geschikte partner te vinden, een manier om hun markt te ‘verruimen’.” Wat er nog bijkomt: vrouwen hebben een hogere levensverwachting. Het verschil is drie jaar, dus een vrouw die een relatie aangaat met een man van gelijke of hogere leeftijd, loopt grote kans uiteindelijk alleen achter te blijven.

Jonge vrouwen (tot een jaar of 30) vallen vaak voor een man die ouder is. Status, financiële zekerheid, de rust om te settelen zijn volgens Van der Spek in die fase belangrijk. Zijn ze 10 jaar ouder, dan zitten vrouwen daar niet meer op te wachten. Ze hebben hun leven (financieel) op orde en zoeken heel andere kwaliteiten in een partner.

Soortgenoot
Zoals Frederiek (51), die tijdens het huwelijk met haar 5 jaar oudere partner constateerde: ,,Hij is een oude man aan het worden. Hij werd star in zijn opvattingen, keek veel terug naar vroeger en raakte langzaamaan steeds minder naar buiten gericht.”

Toen de relatie spaak liep, ging Frederiek dan ook op zoek naar een jonger iemand. ,,Ik was twee jaar single en had zin in een nieuwe liefde. Ik ben een energiek type, leef met flinke snelheid en durf van mezelf te zeggen dat ik een jeugdige uitstraling heb. De kans een soortgenoot te vinden
is groter onder jongere mannen dan onder mannen van mijn eigen leeftijd.”

En dan nog iets. Frederiek: ,,Ik heb een behoordelijke seksdrive, en mannen van 40 kunnen het nu eenmaal vaker dan mannen van boven de 50.”

Maar het zoeken viel tegen. Frederiek schreef zich in op een datingsite en stelde de zoekmachine in op mannen van hooguit 50. Aantal matches: nul. Wie wel reageerden? ,,60-plussers. Daar kan ik dus helemaal niets mee. Echt joh, wat denken die mannen nou, waarom zou ik in hen geïnteresseerd zijn?”

Het wringt op de liefdesmarkt, ervaart ook Joyce Boerkoel, van Indivi­Duo. ,,Deels is dat logisch. Veel singles (zowel mannen als vrouwen) willen graag een jongere partner. Uit een onderzoekje dat ik heb gedaan, blijkt dat alle mannen, ongeacht hun leeftijd, zich tien jaar jonger voelen dan ze zijn, en dat vrouwen zich jonger voelen naarmate hun leeftijd toeneemt. Ik begrijp die vrouwen dus heel goed. Maar wat als iedereen dezelfde wens koestert en iedereen graag een (veel) jongere partner wil? Zoek je een jongere partner, realiseer je dan dat die ander dat waarschijnlijk ook doet.”

Volgens relatietherapeut Sylvia van der Spek zat er sowieso al het één en ander scheef: ,,Er is een overschot aan hoogopgeleide vrouwen en laagopgeleide mannen. Jongere vrouwen kunnen nu een extra probleem krijgen doordat oudere vrouwen hun leeftijdgenoten wegkapen.”

Exen
Fabienne (45) leeft samen met een vijf jaar jongere partner. ,,We waren collega’s toen we elkaar ontmoetten”, vertelt ze. ,,Tot die tijd viel ik altijd op oudere mannen, mannen die een heel verleden en trossen exen achter zich aan zeulden, workaholic of alcoholist waren, of allebei, een midlifecrisis hadden en geen kinderen meer wilden. Wat een gedoe! Met deze collega kon ik enorm lachen, ik hoefde me niet groter en stoerder voor te doen dan ik ben. Hij vond me grappig en – niet onbelangrijk – hij zag me voor vol aan.”

Al snel diende zich een leeftijdsgerelateerd probleem aan: kinderen. Fabienne: ,,Ik was begin 30 en al behoorlijk aan kinderen toe. Hij nog niet. Toen een zwangerschap al in een pril stadium misliep, vond ik dat hij daar wel erg opgelucht op reageerde en volgde een korte relatie-time-out.”
De liefde was sterker en er volgden lange gesprekken. ,,Hoewel hij het nog steeds vroeg vond om vader te worden, begreep hij ook dat ik niet te lang wilde wachten.”

Inmiddels hebben ze twee kinderen en is Fabienne nog altijd blij met haar keuze. ,,Flexibiliteit en een open geest, dat zijn echt voordelen van zijn leeftijd. Hij is nog niet vastgeroest in allerlei overtuigingen. Uiterlijk is niet zo belangrijk, maar gezondheid en levenskracht wel. Dat vind ik aantrekkelijk. Ik ben trots als ik hem zie sporten, dan denk ik: ‘Dat is mijn man!”’

Verschillende levensfasen
Een slimme meid neemt een jonge vent, zou je dus zeggen. Maar het is niet per se hoe jonger hoe beter. Hoe groter het leeftijdsverschil, des te groter het risico dat je in verschillende levensfasen zit. Single Martine: ,,Zo’n Patricia Paay met haar 40 jaar jongere vriend, daar kan ik echt met verbazing naar kijken. Het is dan toch net of je met je kind op stap bent?”
Frederiek had een affaire met een acht jaar jongere man. ,,Ik hoop op m’n 60ste klaar te zijn met werken, hij wilde wel door tot z’n pensioen. Dat zou betekenen dat we pas rond mijn 75ste samen de vrijheid zouden hebben. En bij deze man was dat niet aan de orde, maar voor hetzelfde geld had hij nog kleine kinderen gehad, dat kan makkelijk, want hij was 42. Ik moet er niet aan denken!”

,,Het is heerlijk een jonge, gepassioneerde partner te hebben”, vertelt Jolande (65) over haar 10 jaar jongere man. Het feit dat zij met pensioen is en hij nog ruim tien jaar moet, vindt ze weleens jammer. ,,Hij heeft
nog volop last van werkdruk, ik ben nu veel relaxter.”

Ook begint het onderwerp ‘gezondheid’ in hun relatie een rol te spelen. ,,In 2003 heb ik een heupprothese gekregen, vier jaar geleden had ik een verkeersongeluk. Buitenshuis loop ik alweer vier jaar met een kruk en eerdaags hoop ik weer geopereerd te kunnen worden, waardoor ik weer beter kan gaan lopen. Maar op dit moment ligt de zorg voor het huishouden helemaal bij mijn man, naast zijn werk. Het is niet fijn dat hij alles moet doen, ik doe het liever zelf, maar het is niet anders, en hij doet het met veel liefde. Onze gezamenlijke positieve instelling en humor slepen ons er steeds doorheen.’

Wat hebben mannen eigenlijk te winnen bij een vriendin die jaren ouder is? Best veel, zegt Van der Spek. ,,Vrouwen vanaf 35, 40 jaar hebben meestal minder last van onzekerheden. En ze zeuren minder. Dat vinden veel mannen heel fijn.”

Zelfs de vraag ‘zal hij me uiteindelijk niet inruilen voor een jonger iemand?’ komt bij de meeste vrouwen niet op. Gewoon omdat het ze niet bezighoudt. Vrouwen van die leeftijd weten vaak precies wat ze willen, hebben levenservaring opgedaan en zijn ook op seksueel gebied een stuk zelfverzekerder geworden. Verder zien ze er vaak nog prima uit. Niet voor niets wordt 40 wel ‘het nieuwe sexy’ genoemd.

Frederiek weet sinds kort dat kalenderleeftijd niet doorslag­gevend hoéft te zijn. Ze liet zich veroveren door een leeftijdgenoot. ,,Hij is speels, jong van geest, fit en onstuimig.” Wel doet ze met pijn in het hart een consessie. ,,De seks is liefdevol en intiem, maar niet meer zo vaak keihard.”

Bronvermelding: AD Dominique Prins, 25 juni 2016

Liefdevolle onechtheid

Deze column van Jeffrey Wijnberg wil ik u niet onthouden.
Zo leuk en zo herkenbaar.

Hij is verliefd, zij wilt hem hebben. Allebei doen ze moeite om elkaar te imponeren en de ander voor zich te winnen. In het begin is alles nog nieuw en spannend. Dan is er ook nog oprechte interesse: wat vindt hij lekker om te eten, ik verwen haar met een heerlijk ontbijtje op bed. Daarna verdiept de relatie zich verder en maak je kennis met haar familie en leer je zijn vrienden kennen. Wanneer de liefde alleen wordt gedreven door hartstocht dan is het gemakkelijk om de ander te laten voelen hoe belangrijk hij is. Komen de hormonen eenmaal tot rust dan heeft elke liefde karakter nodig om blijvend in bloei te staan. Jammer genoeg zie ik dagelijks om mij heen dat het de meeste stelletjes aan karakter ontbreekt. Natuurlijk, gewenning maakt elkaars gezelschap al gauw vanzelfsprekend. Maar het feit is ook dat stellen te gemakkelijk toegeven aan geestelijke luiheid en niet meer dat beetje extra willen doen om het speciale in de ander te kunnen blijven zien.

Het echte gevoel komt alleen tot leven wanneer liefdevol gedrag wordt getoond. Ga maar met haar winkelen waar zij zo van kan genieten. Ga naast hem zitten op de bank, tijdens een voetbalwedstrijd.

Houden van is misschien een werkwoord maar van dat beetje extra energie die nodig is om attent te zijn, is nog nooit iemand overspannen van geworden. Dat gebeurt pas als de ander door uw geestelijke luiheid er de brui aan geeft.

Heb jij dat ook?

Heb je dat ook dat je op vakantie tot het nieuwe inzicht bent gekomen dat het nu echt tijd wordt om je leven een andere wending te geven en je hart te volgen. Meer tijd maken voor je vriend(en), andere baan zoeken, meer gaan sporten.

Als ik vakantie heb, neem ik “Tijdloze Liefde” altijd met me mee. Ik kan niet zonder. Juist op vakantie heb ik rust in mijn hoofd om na te denken welke volgende stappen ik kan nemen en word ik juist geïnspireerd om nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Juist dan werkt mijn creatieve brein op volle toeren. Uit het niets ontstaan er nieuwe ideeën die mij weer energie geven en het vertrouwen geven. dat Tijdloze Liefde te leuk is om mee te stoppen.

Wil jij je vakantiedromen waarmaken, ga dan naar de website van Opzij en klik op www.opzij.nl/trainingen.

vakantiedroom

 

 

Het ultieme vakantiegevoel.

Je relatie is net uit en al je vrienden hebben hun zomervakantie al geboekt! Of je hebt sinds kort een nieuwe vriend die zijn vakantie al heeft geboekt. Misschien heb je gewoon even een geld voor een vakantie!!! Dit betekent natuurlijk niet dat het zomergevoel aan jou voorbijgaat. Tijdloze Liefde helpt je om als thuisblijver ook dat heerlijke vakantiegevoel te ervaren.

Samen heerlijk barbecuen in het park.

barbeque in het parkEen van de leukste blote voetenpaden is het park in Brunssum. Het park kent 4000 meter lange paden en is gevestigd aan de Ganzepool 9a in Brunssum. www.blotevoetenpark.nl

Aan de andere kant van Nederland heb je natuur- en blote voetenpad Hof van Twello. Een uniek park met verrassende obstakels.Het park is te vinden op de Rijksstraatweg 17 in Twello. www.hofvantwello.nl

Een echte aanrader is het zeebodempad. De wandelroute is ongeveer 2,5 km en begint met een koud waterbad om daarna op 15 verschillende ondergronden te lopen, waaronder het populaire modderpad. De start is bij het paviljoen T127 bij Kraggenburg.www.blotevoetenzeebodempad.nl

blotevoetenpad zeebodem

 

De Dating Fair Experience

DE Dating Fair EXPERIENCE

Wat een leuk initiatief. Afgelopen weekend. Een datingfair als ontmoetingsplaats voor iedereen die op zoek is naar vriendschap, liefde of naar een relatie in wat voor een vorm dan ook.  Elkaar ontmoeten was het uitgangspunt. Weg met die anonimiteit. Kijk elkaar in de ogen en voel wat er met je gebeurt …..of niet.

In de inspirerende gesprekken die ik tijdens de Dating Fair met  heel veel leuke “Meisjes van Vijftig Plus”  heb gevoerd is het mij nog duidelijker geworden dat deze groep vrouwen absoluut geen “man op de bank” willen maar een inspirerende, dynamische en onafhankelijke man met wie ze alles kunnen delen.  Een man die houdt van onverwachte dingen, een man met diepgang en vooral geen uitgezakte dikke buik. Vooral dit laatste is voor  vrouwen erg belangrijk.

Bij Tijdloze Liefde staat ook de ontmoeting centraal. Weg met ellenlange profielvragen en psychologische tests die je moet beantwoorden.  Verras elkaar. Als je van tevoren alles al van elkaar weet, waar moet je dan nog over hebben?

Het gaat om de uitstraling en niet hoe knap of iemand  is. Het gaat om twinkelende ogen , een mooie glimlach of hoe iemand praat en hoe iemand zich beweegt.

LET LOVE RULE   zoals Lenny Kravitz zo mooi zingt.

Zo kan het ook: Oudere man en jongere vrouw

bronvermelding: http://www.flair.be/nl/relaties/335027/verliefd-op-een-oudere-man 

Op liefde staat geen leeftijd.
Wat is nu 18 of 27 jaar verschil als je de ware tegenkomt? Verliefd op een oudere man

Lieselotte (27) koos met Jean-Paul (46) voor rust en respect.
Ze schelen 18 jaar en zijn nu bijna 5 jaar gelukkig samen.

‘Jean-Paul is de eerste en enige man waarmee het 100% klikt, op alle aspecten.’

Lieselotte : ‘Jean-Paul en ik, dat was liefde op het eerste zicht, met kriebels en vuurwerk. En toch heb ik hem drie maanden lang laten wachten. Toen ik mijn vrienden over mijn crush vertelden, reageerden de meesten nogal sceptisch: “Je gaat vroeg weduwe zijn. En wat met je financiële zelfstandigheid? Weet je eigenlijk wel iets over zijn verleden?” Daardoor begon ik zelf ook te twijfelen. Tot één van de grootste tegenstanders op een dag tegen me zei: “Goh Lotje, stel je voor dat hij toch de ware is. Dan mag je hem niet laten lopen.” Ik heb hem die avond een sms’je gestuurd en de rest is geschiedenis. Plots zat alles in een stroomversnelling. Na een paar maanden woonden we samen en een dik jaar later was ik zwanger van ons eerste kindje. Ik wilde helemaal niet zo jong mama worden, maar onze relatie zat zo goed en het voelde zo anders, dat een liefdeskindje voor ons gewoon klopte. Het heeft ook een jaar geduurd voor ik me over de rare blikken en de gemene commentaar kon zetten. Het verwijt dat ik alleen achter zijn geld aanzat, heeft me het meest gekwetst. Pure jaloezie, omdat Jean-Paul goed zijn boterham verdient en ik bijvoorbeeld eens duur cadeau kreeg voor mijn verjaardag. Ik zou hem nochtans net zo graag zien als hij gewoon een kaartje schreef. En ik heb trouwens ook gestudeerd hè, ik kan heus wel voor mezelf zorgen. Weet je, ik vind het eerder een nadeel dat Jean-Paul al gesetteld was en had veel liever alles samen met hem opgebouwd. Maar we kunnen natuurlijk nu wel nieuwe dromen waarmaken: een nieuw huis bouwen, de wijde wereld zien, onze zaak uitbreiden en misschien zelfs een tweede mini-me maken.’ 


Wat Lieselotte top vindt aan haar ‘oude bok’:
1. ‘Seks is een belangrijk aspect voor mij. Jean-Paul heeft veel meer seksuele ervaring dan de mannen uit mijn vorige relaties. Hij is de eerste en enige man met wie het 100% klikt in bed.’

2. ‘Jean-Paul weet na al die jaren wel wie hij is. Hij is daardoor veel zelfverzekerder en dus zelden jaloers. Hij heeft veel minder nood aan continue bevestiging.

3. ‘Dankzij jaren werkervaring is Jean-Paul stressbestendig en kan hij mij ook professioneel advies geven. Zonder hem zou ik non-stop de muren oplopen, als het in onze zaak even spaak draait.’

 

Verliefd op een oudere man
Evemie (34) en Mark (58) genieten van elkaar én van de verbaasde blikken

Ze verschillen 24 jaar en zijn al 9 jaar gelukkig samen.

‘Bij Mark vond ik rust, optimisme en een diepe emotionele band.’

Evemie : ‘Akkoord, een leeftijdsverschil van vierentwintig jaar is veel, heel veel. Stel je voor dat Mark op zijn vierentwintigste in het moederhuis stond en de vroedvrouw tegen hem zei: “Kijk Mark, die baby daar in haar luier, dat wordt later jouw echtgenote.” Hij zou haar gek verklaard hebben. En toch voelen wij dat leeftijdsverschil niet. In onze ogen zijn we gewoon een normaal, gelukkig koppel. Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten in de supermarkt waar ik werkte, sloeg de vonk meteen over. Mark was leverancier van diepvriesproducten. Telkens als hij zijn levering bracht, stonden we te zoenen achter de paletten met bevroren groenten. Stiekem, want we hadden allebei een relatie. Hoe spannend ook, dat geheime gedoe kon niet blijven duren. Na een jaar hebben we de knoop doorgehakt: we hebben allebei onze relatie verbroken en zijn officieel een koppel geworden. Bij Mark vond ik rust, optimisme en een diepe emotionele band, dingen die ik miste in mijn vorige relatie met een jongere man. Onze omgeving zag dat anders: in de ogen van Marks vrienden was ik het jonge blaadje, hij de oude, rijke man. Ze snapten niet dat hij zijn huwelijk wilde opgeven voor een jong ding dat even van zijn geld wilde profiteren en dan weer verder zou fladderen naar een jonger exemplaar. Tja, als dat echt mijn motief was, zouden we nu geen negen jaar dolgelukkig samen zijn. Dan zou Mark mijn zoontje van elf niet opvoeden alsof het zijn eigen kind is. En dan had Marks zoon, die maar een jaar jonger is dan ik, me vast en zeker niet zo warm onthaald. Nee, ik ben geen bevlieging en hij is geen naïef oud mannetje. Mark is een bommetje energie, niet te stoppen. Als we uitgaan, staat hij urenlang op de dansvloer. Dan ben ik degene die aan zijn mouw moet trekken om hem mee naar huis te krijgen. Daarom wil ik ook niet te veel stilstaan bij het – bijna – onvermijdelijke. Ja, Mark is veel ouder, dus zal ik waarschijnlijk vroeger weduwe zijn. Maar als je in het leven over al die dingen nadenkt, geef ik je op een blaadje dat je nooit gelukkig zal zijn. Een vriendin van me had ook een relatie met een twintig jaar oudere man. Ze kreeg borstkanker en is gestorven, haar man leeft nog. Je weet nooit wat de toekomst brengt, dus daar wil ik mijn geluk niet van laten afhangen. En ook niet van de verbaasde blikken. Vorige week zaten we op een terrasje en zat een koppel ons met open mond aan te gapen. Je kan het van hun gezicht aflezen: is dat nu haar man of haar vader? Ondertussen vinden we dat grappig, maar vroeger confronteerde ik die gapers wel: “Ja, het is echt mijn man en ja, we zijn gek op elkaar.” Mensen stellen ook de bizarste vragen: “Is hij een vaderfiguur voor jou?” Euh, nee. Ik heb al een vader, met wie ik een fantastische band heb. En Mark heeft trouwens ook een goeie band met hem, ze schelen dan ook maar twee jaar. Maar geloof me, wat ik voor Mark voel, is van een heel ander kaliber. Ook over ons seksleven stellen mensen schaamteloos vragen: “Lukt dat allemaal nog wel, moet hij al aan de Viagra?” Pardon, maar dat zijn echt niemands zaken. Ik vraag toch ook niet aan een vriendin of die snotneus wel weet waar haar clitoris zit? Maak je geen zorgen hoor, wij trekken onze plan wel. Op élk vlak.’

Wat Evemie top vindt aan haar ‘oude bok’:

1. ‘Mark geeft me rust. Als hij zegt dat iets goed komt, geloof ik hem. Hij heeft tenslotte meer meegemaakt dan ik.’
2 . ‘Een oudere man weet van aanpakken. Toen we drie jaar geleden een huis kochten, was alles meteen in kannen en kruiken. Ah ja, hij heeft dat vroeger allemaal al een keertje gedaan.’
3. ‘Mijn “oude” man investeert veel meer tijd in onze relatie dan de meeste jonge kerels samen. Hij wil niet achterblijven en is trots op zijn jonge vrouw.’